Bijeenkomst

Slotbijeenkomst Leertraject 2014

Geschreven door Petra van de Kop

Wanneer: dinsdag 9 september 2014  
Waar:
Almere, Stadsboerderij de Kemphaan

Op 9 september organiseren we een extra en laatste bijeenkomst voor de deelnemers aan het Leertraject 2013-2014.  De bijeenkomst bestaat uit een apart ochtend- en  middagprogramma.  Je kunt de hele dag meedoen, of kiezen voor alleen de ochtend of de middag.

Aanmelden (voor 3 sept) via: http://www.stedennetwerkstadslandbouw.nl/aanmelden9sept/

Programma

09:30 – 10:00 uur         Inloop met koffie en thee

10:00 – 12:30 uur         Ochtendprogramma

Pilots Stadslandbouw: uitwisseling & leren van ervaringen

In maart 2014 zijn Arnhem, Zeist en Alphen a/d Rijn gestart met een pilot stadslandbouw. Op 9 september komen we bij elkaar om uit te wisselen en te leren van wat er in de tussentijd is gebeurd. Deelnemers van het leertraject zijn van harte welkom om mee te doen en met elkaar te ontdekken en te leren wat mogelijke strategieën zijn om een regionaal netwerk rond stadslandbouw te faciliteren. Deze ochtend gaan we:

  • Belangrijke momenten per pilot onder de loep nemen
  • Inzichten in kaart brengen: o.a. zaken die mee- en tegenwerkten op gebied van samenstelling van het netwerk, ontwikkeling van de inhoud, sturing op energie en verbinding, eigen rol, etc.
  • Gemeenschappelijke inzichten uit de drie pilots formuleren die bruikbaar zijn voor anderen
  • Per pilot acties voor komende periode formuleren

12:30 – 13:30 uur         Lunch

13:30 – 16:30 uur         Middagprogramma

Strategiebijeenkomst Stedennetwerk
In de middag blikken we samen terug op de afgelopen jaren van het Stedennetwerk en vooral de laatste vier seizoenen. Wat is er bereikt, wat heb jij bereikt? En we kijken welke vragen er nu leven bij de deelnemers en wat een passende vorm is om daar komend jaar mee aan de slag te gaan. Een nieuw leertraject? Of wellicht een andere vorm? We nodigen jullie van harte uit om daarover mee te denken.

16:30 uur                      Afsluiting met borrel

Graag tot ziens op 9 september!

NB vergeet je niet aan te melden >>

Over de auteur

Petra van de Kop

is eigenaar van KOP & Co en coacht individuen, teams, organisaties en netwerken bij vragen op het gebied van leiderschap, samenwerking en duurzaamheid. Sinds 2011 faciliteert zij met Jan Eelco Jansma het Stedennetwerk Stadslandbouw. Zij begeleidde eerder de Praktijkkring Duurzaam Voedsel in opdracht van Netwerk Platteland.