Meer lezen over stadslandbouw Nieuws

Verslag bijeenkomst “Energiek samenwerken aan onze roots in de stadslandbouw”

Geschreven door Petra van de Kop

Op 10 april kwamen ruim 40 mensen samen in Den Haag op de bijeenkomst: ‘Energiek samen werken aan onze roots’ in stadslandbouw. De bijeenkomst werd georganiseerd door het Ministerie van Economische Zaken.

Gedurende de dag verkenden de deelnemers wat er aan het ontstaan is in ons landbouw- en voedselsysteem en wat de huidige voedselinitiatieven ons daarover leren. Wat is er aan het veranderen door de opkomst van stadslandbouw? Het Ministerie van Economische Zaken denkt nu al na over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) van 2021 en wil graag weten welke boodschap deze ontwikkelingen hebben voor de voedselproductie in de landbouw. De deelnemers hadden heel verschillende achtergronden: van onderzoeker tot initiatiefnemer voor een lokale keten, van ondernemer tot ambtenaar. Deelnemers kwamen uit verschillende delen van het land.

Het verslag van deze bijeenkomst geeft een impressie van de resultaten in woord en beeld. Het verslag is niet de mening van het Ministerie van Economische zaken, maar schetst wat de deelnemers zien ontstaan in het voedselsysteem en wat daarvan de betekenis voor (stads)landbouw kan zijn.

Over de auteur

Petra van de Kop

is eigenaar van KOP & Co en coacht individuen, teams, organisaties en netwerken bij vragen op het gebied van leiderschap, samenwerking en duurzaamheid. Sinds 2011 faciliteert zij met Jan Eelco Jansma het Stedennetwerk Stadslandbouw. Zij begeleidde eerder de Praktijkkring Duurzaam Voedsel in opdracht van Netwerk Platteland.