Leerlab Nieuws

Kompas voor initiatieven

Geschreven door Petra van de Kop

Tijdens het Proceslab “Gemeenten & Stadslandbouw” op 26 mei 2015 deelde Barbara Rijpkema van de Gemeente Utrecht het Kompas voor Initiatief .

Utrecht barst van de initiatieven. Overal in de stad steken bewoners en ondernemers de handen uit de mouwen om de stad nog beter, mooier en leefbaarder te maken. De gemeente Utrecht wil daar graag ruimte voor creëren. 7Zebra’s ontwierp in dialoog met initiatiefnemers, ambtenaren en gemeenteraad het Kompas voor Initiatief als dialoogposter om het gesprek tussen initiatiefnemers en gemeente te faciliteren.

Tijdens het proceslab bleek dat deze tool ook goed bruikbaar is voor stadslandbouwprojecten. Verschillende gemeenten gaan er mee experimenteren.

Download het Kompas voor Initiatief >

Over de auteur

Petra van de Kop

is eigenaar van KOP & Co en coacht individuen, teams, organisaties en netwerken bij vragen op het gebied van leiderschap, samenwerking en duurzaamheid. Sinds 2011 faciliteert zij met Jan Eelco Jansma het Stedennetwerk Stadslandbouw. Zij begeleidde eerder de Praktijkkring Duurzaam Voedsel in opdracht van Netwerk Platteland.