Netwerkbijeenkomsten

De kennis en ervaring die is en wordt opgebouwd wil het Stedennetwerk graag naar buiten brengen. Dit doen we in brede netwerkbijeenkomsten.

logo duurzaamdoor2

Op 14 oktober 2014 organiseerden we in samenwerking met Duurzaam Door en de Gemeente Arnhem de bijeenkomst “Stadslandbouw 2020: Vakmanschap uit het Stedennetwerk voor de toekomst van Stadslandbouw.  

De resultaten van deze bijeenkomst worden verwerkt in een infographic:  “10 tips van hype naar duurzame ontwikkeling van Stadslandbouw”.  Dit filmpje zal in februari 2015 beschikbaar zijn.

In aanvulling op dit filmpje maakten we een uitgebreid verslag (pdf) met daarin:

  • Stand van zaken Stadslandbouw: een verslag van de enquête Stadslandbouw en van de presentatie van P.J. van Beers, DRIFT, EUR Universiteit
  • Beelden van de toekomst: beelden van deelnemers uit het Stedennetwerk Stadslandbouw
  • Welke stappen zijn er nodig? De Agenda Stadslandbouw 2013 & een verslag van de 6 workshops op 14 oktober.
  • Hoe werken ambtenaren aan stimulering van Stadslandbouw? Een verslag van drie pilots in Arnhem, Zeist en Alphen a/d Rijn & een verslag van de ontwikkeling van het Stedennetwerk Stadslandbouw (presentatie J.E. Jansma, WUR).

Download het verslag>>

In januari of februari 2016 hopen we weer een brede landelijke bijeenkomst te organiseren waarin alle partijen die actief zijn in de stadslandbouw hun kennis en ervaring delen.