Geen categorie Nieuws

VOER-Café ‘Nieuwe Boeren’ op 20 oktober in Culemborg

emmynannes@gmail.com'
Geschreven door Emmy Nannes
Zoek je inspiratie en handvatten voor de voedseltransitie? Schuif aan bij het VOER-café ‚nieuwe boeren’ op 20 oktober van 16-18 uur in Culemborg. Het VOER-café is een initiatief van De schaal van Kampen, DuurzaamDoor en de Y-factor. 
 
Na jaren van nieuwe initiatieven en innovaties is het tijd om te kijken: wat werkt? Het VOER-café is de plek waar vernieuwers in de voedselbeweging elkaar vinden. De plek waar we vragen stellen, nieuwe plannen en coalities smeden en zoeken naar oplossingen. Wat zorgt voor doorbraken? Wie kunnen daarbij helpen? Kom en praat mee!
 
Thema: Nieuw Boeren
Op 20 oktober staat ‚nieuwe boeren’ centraal. Veel boeren hebben moeite ene bedrijfsopvolger te vinden. Tegelijkertijd is er grote belangstelling van nieuwe mensen voor het boerenvak. Maar is het voor hen lastig een boerderij over te nemen of grond aan te kopen. Hoe kan het wel? Steeds meer (jonge) mensen kiezen voor een andere manier van boeren. Zorgen voor crowdfunding om een bedrijf te beginnen, pachten grond bij een bestaande boer of grondeigenaar of richten hun bedrijf heel anders in. Waarom is de belangstelling voor anders boeren groeiende? En wat kunnen provincies, banken, landgoedeigenaren doen om dit te stimuleren? 
 
Wie doen mee?
Met o.a. Jaring Brunia (melkveehouder uit Friesland), Robin van Asperen (De Tuinen van West, Amsterdam), Welmoet de Waard (Tuinderij De Stroom, Hemmen), Mary Fiers (Provincie Noord-Brabant), Jan Roelof Meesters (Rabobank), het netwerk Toekomstboeren en anderen. Studenten van de HAS hebben de afgelopen weken onderzoek gedaan en zullen dit presenteren. 
 
Leuk als je erbij bent!
 
Aanmelden 
kan hier: https://www.ticketkantoor.nl/shop/VOER-CAFE-1. We vragen een kleine deelnemersbijdrage van € 10,-
Meer informatie
Meer informatie over het programma vind je hier. http://www.deschaalvankampen.nl/voer-cafe-in-culemborg/

Over de auteur

emmynannes@gmail.com'

Emmy Nannes