Nieuws

Workshop op Dag van de Stadslandbouw

Geschreven door Petra van de Kop

Op de Dag van de Stadslandbouw organiseert het Stedennetwerk een speciale sessie: van Stedennetwerk Stadslandbouw naar landelijk Kennisknooppunt Stadslandbouw.

In deze sessie verkennen we de contouren van een mogelijk landelijk “kennisknooppunt Stadslandbouw” waarin de 5 O’s (Ondernemers, maatschappelijke Organisaties en burgerinitiatieven, Onderzoek, Onderwijs en Overheid) kennis op het gebied van stadslandbouw kunnen brengen, halen, verdiepen en ontwikkelen.
Sinds 10 jaar ontwikkelt stadslandbouw zich gestaag in Nederland.  Het Stedennetwerk Stadslandbouw is een netwerk van gemeenteambtenaren die bezig zijn met stadslandbouw in hun gemeente. Wij krijgen steeds meer vragen van ambtenaren, ondernemers en initiatiefnemers om ontwikkelde kennis breed voor anderen beschikbaar te maken. En zo in te spelen op de brede beweging stadslandbouw en de ontwikkeling naar een groene, duurzame economie verder te versnellen.

Heb je ideeen? Kom dan meedenken hoe zo’n landelijk Kennisknooppunt eruit zou kunnen zien zodat het goed inspeelt op bestaande behoeften.

De sessie wordt geleid door Rene Bruijns (senior adviseur programma Duurzaam Door, RVO) en Petra van de Kop (projectleider Stedennetwerk Stadslandbouw).

Over de auteur

Petra van de Kop

is eigenaar van KOP & Co en coacht individuen, teams, organisaties en netwerken bij vragen op het gebied van leiderschap, samenwerking en duurzaamheid. Sinds 2011 faciliteert zij met Jan Eelco Jansma het Stedennetwerk Stadslandbouw. Zij begeleidde eerder de Praktijkkring Duurzaam Voedsel in opdracht van Netwerk Platteland.