Blog Video

Zorg & Groen: een kansrijke combinatie voor gemeenten

De komst van de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning en de Participatiewet maakt de combinatie zorg en groen in gemeenten logisch en kansrijk. Op lokaal niveau komen verantwoordelijkheden voor welzijn, zorg en beheer van de openbare ruimte nu immers samen. Het afgelopen jaar verkenden  Petra van de Kop en Arja Nobel samen met Josine van den Bogaard van de Gemeente Rotterdam waar kansen liggen om groen meer te benutten voor de gezondheid en het welzijn van Rotterdammers. Tuin & Landschap (Vakblad voor groenvoorziening) schreef er een artikel over. Download artikel >

Of bekijk de korte impressie van bijeenkomst “Slimme Combinaties tussen Zorg & Groen” die wij op 26 januari in samenwerking met de Gemeente Rotterdam organiseerden.

Over de auteur

Petra van de Kop

is eigenaar van KOP & Co en coacht individuen, teams, organisaties en netwerken bij vragen op het gebied van leiderschap, samenwerking en duurzaamheid. Sinds 2011 faciliteert zij met Jan Eelco Jansma het Stedennetwerk Stadslandbouw. Zij begeleidde eerder de Praktijkkring Duurzaam Voedsel in opdracht van Netwerk Platteland.